Contact Kastrati Gevelrenovatie & Restauratie

Over Kastrati Gevelrenovatie & Restauratie

Gevelreiniging

Gevelreiniging

In de loop der jaren vormt er zich op iedere gevel een bepaalde aanslag en erosie plaats. Bij panden in de stad verloopt dit proces sneller dan bij huizen op het platteland, dit komt hoofdzakelijk omdat een deel van de aanslag bestaat uit neergeslagen uitlaatgassen. Je kan het dus zo zien, hoe meer milieuverontreiniging des te meer wordt de gevel aangetast.

Gevelreiniging door middel van glaspoeder gestraald

Vroeger werd deze aanslag letterlijk met zilverzand bestraald. Onder hoge druk werd een toplaag van de steenstructuur weggespoten, waardoor de muur weer zijn oude, oorspronkelijke kleur terugkreeg. Maar die vorm van zandstralen was zeer belastend voor het milieu, dit is hoofdzakelijk omdat er te veel kwarts bij vrijkwam. Daarom wordt er tegenwoordig veelal met glaspoeder gestraald, dat veel milieuvriendelijker is.

De muur wordt gehydrofobeerd, waterafstotend gemaakt

Om daarna de poriën van de muur te dichten wordt de muur gehydrofobeerd, wat inhoudt dat de muur waterafstotend wordt. Voor monumenten is men er tegenwoordig toe overgegaan deze onder hoge druk stoom te reinigen. Het hoeft geen betoog te zijn dat deze behandelingen de waarde en uitstraling van uw pand verhogen.

Bel me terug  Offerte aanvragen

Terugbelverzoek

Wij bellen u vrijblijvend terug

Offerteaanvraag

Wij bellen u vrijblijvend terug

Kastrati logo
Kastrati

Volg ons ook op Social Media

Footer Kastrati Gevelrenovatie & Restauratie

Copyright © Kastrati - Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Siteindex | Privacyverklaring | Cookieverklaring